Master of Science Computer Science (M.Sc. 120 ECTS)

Product type

Master of Science Computer Science (M.Sc. 120 ECTS)

IU International University of Applied Sciences
Logo IU International University of Applied Sciences
Provider rating: starstarstarstarstar_half 9 IU International University of Applied Sciences has an average rating of 9 (out of 4 reviews)

Tip: need more info about the programme or price? Request information for free!

Description

NEEM HET INITIATIEF DEZE ZOMER MET TOT 35% KORTING OP JE COLLEGEGELD

Schrijf je nu in, en bespaar tot 35% op een studieprogramma dat wereldwijd nieuwe kansen voor je opent.

* Je kunt op elk moment beginnen.

* Deze korting is alleen geldig voor het online studiemodel.

Start je Online Master in Computer Science

Met een online Master in Computer Science van de IU bouw je voort op de fundamenten van je bestaande technische en theoretische kennis, en breid je de mogelijkheden uit om die kennis toe te passen in een professionele setting. Duik in toonaangevende gebieden zoals AI, data science en cybersecurity, en gebruik de internationale setting van IU en haar online studie-instellingen om je netwerk op te bouwen en je carrière als een veelgevraagde computerwetenschapper een kick-start te geven. En wat is een betere manier om digitale wetenschappen te studeren dan in een volledig digitaal studieomgeving? Studenten in dit studieprogramma komen in aanmerking vo…

Read the complete description

Frequently asked questions

There are no frequently asked questions yet. If you have any more questions or need help, contact our customer service.

NEEM HET INITIATIEF DEZE ZOMER MET TOT 35% KORTING OP JE COLLEGEGELD

Schrijf je nu in, en bespaar tot 35% op een studieprogramma dat wereldwijd nieuwe kansen voor je opent.

* Je kunt op elk moment beginnen.

* Deze korting is alleen geldig voor het online studiemodel.

Start je Online Master in Computer Science

Met een online Master in Computer Science van de IU bouw je voort op de fundamenten van je bestaande technische en theoretische kennis, en breid je de mogelijkheden uit om die kennis toe te passen in een professionele setting. Duik in toonaangevende gebieden zoals AI, data science en cybersecurity, en gebruik de internationale setting van IU en haar online studie-instellingen om je netwerk op te bouwen en je carrière als een veelgevraagde computerwetenschapper een kick-start te geven. En wat is een betere manier om digitale wetenschappen te studeren dan in een volledig digitaal studieomgeving? Studenten in dit studieprogramma komen in aanmerking voor een dual degree van LSBU (London South Bank University) zonder aanvullende academische vereisten, of kosten.

Boost je carrière, en behaal een Dual Degree

Met het Dual Degree-traject van IU en LSBU (London South Bank University) krijg je een unieke kans - afstuderen met zowel een Duits als een Brits diploma, zonder extra academische eisen. De studieprogramma's aan de IU en de LSBU zijn op elkaar afgestemd en daarom gelijkwaardig aan elkaar.
Begin je studie aan de IU, vraag je Britse diploma aan (op geselecteerde studieprogramma's) en je krijgt na je afstuderen automatisch een diploma van de LSBU als aan al je studie-eisen met succes is voldaan.

Stuur je aanvraagformulier in en neem contact op met ons Student Advisory Team, en ontvang je Britse afstudeercertificaat nadat je met succes bent afgestudeerd aan de IU.

Curriculum

Je masteropleiding (120 ECTS) bestaat uit vier semesters. In het eerste semester begin je met software engineering en verdiep je je kennis van wiskundige en statistische principes. Ook doe je in het eerste jaar van je studie vaardigheden op op het gebied van Data Science en Artificial Intelligence. Vervolgens ga je in het tweede semester systematisch aan de slag met het ontwerp, de evaluatie en het gebruik van algoritmes. Ook in het tweede semester begin je met het verkennen van de onderwerpen Cyber Security en Data Protection. In het derde semester richt je je op twee verplichte keuzemodules. Je onderzoekt ook de invloed van je werk als informaticus op de maatschappij, bespreekt de nieuwste IT-kwesties en analyseert netwerksystemen.

Aan het eind van je studie krijg je met je masterscriptie en een mondeling examen (ter waarde van 30 ECTS) de kans om de opgedane kennis zelfstandig toe te passen op een specifiek probleem met behulp van wetenschappelijke methoden, en de resultaten te presenteren en te verdedigen.

1ste Semester

 • Programming with Python
 • Software Engineering: Software Processes
 • Advanced Mathematics
 • Advanced Statistics
 • Data Science
 • Project: Software Engineering

2de Semester

 • Algorithmics
 • Cyber Security and Data Protection
 • Seminar: Computer Science and Society
 • Artificial Intelligence
 • Big Data Technologies
 • Project: Computer Science Project

3de Semester

 • Seminar: Current Topics in Computer Science
 • Networks and Distributed Systems
 • Electives A
 • Electives B

4de Semester

 • Master Thesis

Toelatingseisen

Academische eisen

- Een voltooide bachelorstudie (180 EC's) aan een officieel erkende universiteit of Hogeschool met een gerelateerde studierichting;
- Een gemiddeld eindcijfer van 6,4 of hoger

Engelse taalvaardigheid

Als Engels je moedertaal is of als je bent afgestudeerd aan een Engelssprekende school/universiteit, hoef je je Engelse vaardigheden niet te bewijzen.

Flexibel studeren

Bepaal de lengte van je studie en hoe je betaalt, bijvoorbeeld:

Full time–24 maanden
Betaling maandelijks of jaarlijks

Part-time I - 36 maanden
Betaling maandelijks of jaarlijks

Part-time II - 48 maanden
Betaling maandelijks of jaarlijks

*Kortingen zijn beschikbaar, kijk op onze site

Stay up-to-date on new reviews

There are no reviews yet.

Share your review

Do you have experience with this program? Submit your review and help other people make the right choice. As a thank you for your effort we will donate $1.- to Stichting Edukans.

There are no frequently asked questions yet. If you have any more questions or need help, contact our customer service.

Where should we send the information?

(optional)
(optional)
(optional)
(optional)
We store your personal details, and share them with IU International University of Applied Sciences, in order to help you along via email and potentially via phone. You can find more info in our privacy policy.