E-training Een artikel schrijven

Product type
Level
Trainer
Yolan Witterholt

E-training Een artikel schrijven

TaalGewoon
Logo TaalGewoon
Provider rating: starstarstarstarstar_half 9 TaalGewoon has an average rating of 9 (out of 5 reviews)

Need more information? Get more details on the site of the provider.

Description

Je wilt (of moet) een artikel schrijven; een wat langere tekst. Misschien een stuk voor een bedrijfsblad of een vakblad, misschien een goed verhaal op een website, of misschien wil je het eens gaan proberen in de freelance journalistiek en wil je weten hoe je een goed journalistiek stuk op papier zet. Het liefst eentje met een kop en een staart en een begrijpelijk midden. Een verhaal dat goed te volgen is en prettig leest. Hoe pak je zo'n grotere schrijfklus aan? Hoe begin je, wat moet je doen voordat je aan het schrijven gaat en hoe zorg je ervoor dat de lezer de draad van het verhaal gemakkelijk vasthoudt? Waarin verschilt journalistiek schrijven van 'gewoon' schrijven? Welke opening pakt …

Read the complete description

Frequently asked questions

There are no frequently asked questions yet. If you have any more questions or need help, contact our customer service.

Didn't find what you were looking for? See also: Governance, Information Management, IT Security, Retail (Management), and Project Management.

Je wilt (of moet) een artikel schrijven; een wat langere tekst. Misschien een stuk voor een bedrijfsblad of een vakblad, misschien een goed verhaal op een website, of misschien wil je het eens gaan proberen in de freelance journalistiek en wil je weten hoe je een goed journalistiek stuk op papier zet. Het liefst eentje met een kop en een staart en een begrijpelijk midden. Een verhaal dat goed te volgen is en prettig leest. Hoe pak je zo'n grotere schrijfklus aan? Hoe begin je, wat moet je doen voordat je aan het schrijven gaat en hoe zorg je ervoor dat de lezer de draad van het verhaal gemakkelijk vasthoudt? Waarin verschilt journalistiek schrijven van 'gewoon' schrijven? Welke opening pakt de aandacht van de lezer? Een goed artikel schrijven vergt uiteenlopende vaardigheden en is niet eenvoudig. Maar het is wél heel leuk om te doen.

In deze training schrijf je in etappes en onder begeleiding een eigen (publicabel) artikel. Je kiest (eventueel in overleg) zelf het onderwerp en richt je op een publiek van 'geïnteresseerde leken' of, in het geval van bedrijfsjournalistiek, op lezers uit je eigen bedrijf of organisatie. Het draait in eerste instantie om het structureren van een tekst maar we bekijken ook hoe je het verhaal aantrekkelijk kunt schrijven en met welke technieken je ervoor kunt zorgen dat een lezer blijft lezen, en niet afhaakt.

Je bepaalt zelf het tempo waarin je de training volgt dus als je per week niet zoveel tijd hebt om aan een artikel te besteden, smeer je de training over wat meer tijd uit. Dat is geen probleem. 

Bij TaalGewoon kennen we de kracht van taal.

There are no reviews yet.

  Share your review

  Do you have experience with this course? Submit your review and help other people make the right choice. As a thank you for your effort we will donate $1.- to Stichting Edukans.
  Yolan Witterholt
  Yolan Witterholt
  schrijftrainer, NT2, Publiekgericht, Kort en Bondig, Correct Nederlands
  9.3

  There are no frequently asked questions yet. If you have any more questions or need help, contact our customer service.